UIT Festival

Het eerste UIT Festival Sneek vond plaats op 14 september 2019. Volgend jaar zal het festival op een nieuwe datum terugkomen!

Bekijk hier foto’s van een bijzonder geslaagde eerste editie:


UIT Festival Sneek vormt de nieuwe traditiegetrouwe aftrap van het culturele seizoen in Súdwest-Fryslân!

Dit bruisende evenement is de opvolger van de FrUITmarkt en vindt plaats in het centrum van Sneek. Vanaf 2019 is het evenement net even groter, mooier en theatraler dan voorgaande edities.
De vertrouwde Friese UITmarkt is vanaf 2019 onderdeel van het festival. Hier presenteren allerlei bedrijven uit de cultuursector en artiesten uit Súdwest-Fryslân zichzelf, verdeeld over verschillende kraampjes en podia. Je kan er gezellig struinen en culturele inspiratie opdoen, onder het genot van een hapje en drankje.

Verder zal de binnenstad zich vullen met betoverend straattheater, uiteenlopende muziek, inspirerende activiteiten en spectaculaire dansoptredens. Kom ontdekken, genieten en bereid je met ons voor op een nieuw jaar boordevol cultuur!

*Het doel van het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). is om jongeren een kans  te geven om op een podium voor groot publiek te spelen. Er vindt een uitwisseling plaats waarbij de leden van de orkesten in elkaars keuken kunnen kijken. Jongeren krijgen de kans om zichzelf te presenteren in diverse samenspel-vormen.  Orkesten worden aan elkaar verbonden en bestaande orkesten worden aangevuld met muzikanten van buiten van de andere orkesten.

Delen: