Geplaatst op 2019/04/09

Giest Mei? krijgt vervolg met evenementen in april en mei

De organisatie van Giest Mei? heeft na de kick-off een groot aantal culturele evenementen toegevoegd aan de kalender voor april en mei. Het project biedt 55-plussers en hun mantelzorgers de gelegenheid om op een ongedwongen manier andere cultuurliefhebbers te ontmoeten. Zij kunnen een half uur voor een evenement aanschuiven bij de Giest Mei?-stamtafel voor een goed gesprek.

Het project is een initiatief van het Fries Scheepvaart Museum, Bibliotheken Mar en Fean en Cultuur Kwartier Sneek. De drie instellingen zien regelmatig 55-plussers alleen in de bibliotheek zitten, zonder gezelschap een ronde maken door het museum of één kaartje kopen voor een voorstelling. Bij de cultuurtops van de gemeente Súdwest-Fryslân ontstond zo het idee om samen met Sociaal Collectief in Sneek ontmoetingen van cultuurliefhebbers te gaan organiseren.

In de week van maandag 1 tot en met vrijdag 5 april is er gestart met vier evenementen in Sneek. Zo werd onder leiding van kunstenares Bieke Huls geschilderd in Kunstencentrum Atrium, was er een lezing over het Sneek van vroeger in Bibliotheek Mar en Fean en werd door het Fries Scheepvaart Museum een kijkje achter de schermen gegeven.

Nieuwe evenementen
De nieuwe evenementen betreffen onder meer dansvoorstellingen, klassieke concerten, leesgroepen en theaterstukken. Deelnemers aan Giest Mei? zijn een half uur voor aanvang van een cultureel evenement van harte welkom om aan de stamtafel, onder het genot van een kopje koffie of thee, met elkaar in gesprek te gaan over het evenement of andere zaken.

De evenementenkalender, die loopt van zaterdag 6 april (Sneek Connect in Bibliotheek Mar en Fean in Sneek) tot en met zaterdag 25 mei (open dag van Kunstencentrum Atrium in Sneek), is te vinden op cultuurkwartier.nl.

Delen: