Festival Kom erbij!

Op zondag 6 oktober, 2019 vond het Festival Kom erbij! plaats in Kunstencentrum Atrium.

 

Het was een zeer gezellig dag met uiteenlopende activiteiten en creatieve bezoekers die ontzettend mooie dingen hebben gemaakt, gedaan en geleerd! Bekijk hier de foto’s van deze editie:


 

Op Festival Kom erbij! is van alles te doen voor jong en oud. Doe mee met het Kom erbij Koor of het Kom erbij Orkest, schilder mee, dans, maak grafiek, luister naar de optredens en nog veel meer.

Kom Erbij Orkest

Wie een instrument bespeelt, is van harte welkom bij het Kom erbij Orkest onder leiding van Guus Pieksma. Neem je eigen instrument mee, of pak een instrument dat klaar zodat je spontaan kunt aanschuiven bij het orkest. Laat je leiden door de melodie en samen maken we er wat moois van!

Kom erbij Koor

Onder leiding van Louiza Saitova kun jij meezingen met het Kom erbij Koor. Het gelegenheidskoor is een feestje voor iedereen, samen zing je een tekst en je zult versteld staan hoe goed alle stemmen samen klinken. Swingen maar!

Kom erbij Theater

IJtje Plantinga verzorgt een bijzondere theaterworkshop. Doe ook mee! Door middel van improvisatie leer je jezelf én de ader beter kennen. Met leuke rollenspelen, veel gelach en plezier.

Kom erbij Grafiek

Grafiekscout Marga Houtman leert jou in een workshop hoe je je omgeving door middel van grafiek in kaart brengt. Door mee te doen leer je met andere ogen naar je stad, je dorp en je leefomgeving te kijken. Grafiek is de verzamelnaam voor druktechnieken. Je zou kunnen zeggen dat grafiek de voorloper is van de printer. De Kom erbij Grafiekworshop richt zich op hoogdruk.

Alles wat hoog ligt wordt zichtbaar en alles wat diep ligt blijft onzichtbaar en houdt de kleur van je papier. Dus je maakt een afdruk van het oppervlak van iets door er inkt op te rollen en dit vervolgens af te drukken op papier, of op stof.

Kom erbij Dans

Dans mee met Willem Wijlhuizen en de Country Line Dancers! Linedance is een dansvorm die uit Amerika is over gekomen. Bij linedance worden er in rijen gedanst, zo vorm je samen met de groep één geheel. Ook worden er dezelfde bewegingen en op dezelfde maat gedanst. Super leuk om bij aan te sluiten en een pasje mee te doen!

Kom erbij Beeldhouwen

Met Galerie Staal en Steen ga je een voelsteen maken. Tijdens deze workshop zoek je een steen uit die je aanspreekt in kleur en vorm. Hierbij is het belangrijk dat de steen lekker in je hand ligt. Hierna ga je de steen bewerken en leer je in vogelvlucht de basistechnieken van beeldhouwen.

Kom erbij Jongleren

Buurtsportcoach Timo Huisman is een kei in jongleren! Doe met hem mee en leer de handige kneepjes!

De Sneeker Damclub

Schuif aan bij de damtafel in het Atrium café en speel een potje dammen mee!

Delen: