Geplaatst op 2019/09/26

Eén Tegen Eenzaamheid in Súdwest-Fryslân

Deelname aan cultuur en sport speelt een belangrijke rol in het aanpakken van eenzaamheid.  Samen genieten van muziek, samen wandelen, dansen, koken, een plek te hebben waar je je eigen verhaal kunt vertellen waar woorden soms te kort schieten: tussen 28 september en 8 oktober 2019 organiseren de Buurtsportcoaches van de gemeente Súdwest-Fryslân en de cultuurcoaches van Cultuur Kwartier Sneek samen met allerlei partners activiteiten die als gezamenlijk doel hebben: het verbinden van mensen!

Bekijk alle info hier

 

Veel mensen van 65 jaar en ouder zijn eenzaam. Zij hebben vaak een zetje nodig om aansluiting te vinden in de samenleving. Door deel te nemen aan sportieve of culture activiteiten voelen kwetsbare senioren zich minder eenzaam en vitaler.

Doe & Ontmoet dag  –  28 september

Op zaterdag 28 september tussen 13:00-16:00 uur is Kunstencentrum Atrium in Sneek dé plek voor aanbieders uit de gemeente die zich bezig houden met gezond en gelukkig ouder worden. Stands en sportieve en kunstzinnige workshops op het gebied van ontspanning, sociaal contact, beweging en voeding geven een beeld van het royale aanbod voor ouderen waar zij ook in de toekomst aan mee kunnen blijven doen. Daarmee is Sneek één van de vier locaties in Fryslân waar op dezelfde dag een ‘Doe & Ontmoet dag’ voor 65-plussers wordt gehouden.

Kunst- en sportactiviteiten – 29 september t/m 4 oktober

De ‘Doe & Ontmoet dag’ is de start van een serie van activiteiten die in de week daaropvolgend voor een veel grotere doelgroep wordt aangeboden. In de Week tegen Eenzaamheid zijn er gratis cultuur en sport workshops, open lessen en ontmoetingen. “De activiteiten zijn voor jong en oud, maar we zetten extra in op mensen die een positief steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld in verzorgingshuizen’, vertelt Annemarie van der Reijden, hoofd van projectbureau Akte2, onderdeel van het CKS. ‘Van sporten, kunst en cultuur word je gelukkig’, vervolgt Annemarie. ‘Het geeft ruimte voor verbeelding en geeft kleur aan het leven. Kunst is een ideaal medicijn tegen eenzaamheid, en ook in beweging zijn met elkaar. En dat gun ik iedereen!’

Kom Erbij! Festival – 6 oktober

Op zondag 6 oktober is het Festival Kom erbij! Om 15.00 uur staat de deur van Kunstencentrum Atrium wijd open. Je mag gewoon komen binnenlopen, de toegang is vrij. En neem gerust iemand mee die je wilt verrassen. Op het festival is van alles te doen voor jong en oud. Doe mee met het Kom erbij Koor of het Kom erbij Orkest, schilder mee, dans, maak grafiek, luister naar de optredens en nog veel meer.

Delen: